“Vull misericòrdia”, és el lema de la Jornada de pregària i confessió emmarcada en la iniciativa “24 hores per al Senyor”, organitzada pel Pontifici Consell per a la Promoció de la Nova Evangelització. Aquest any 2017, el lema de l’activitat està tret d’un passatge del Evangeli de Mateu. La celebració tindrà lloc divendres i dissabte de la setmana vinent (dies 24 i 25 de març), en totes les diòcesis del món, però ja aquest divendres, el Papa presidirà la litúrgia penitencial a la Basílica de Sant Pere, celebració que s’avança una setmana a la data en què totes les Esglésies oferiran el sagrament de la Reconciliació com a centre del camí de la nova evangelització.
Entre les iniciatives que es realitzaran a la diòcesi del Papa, divendres 24 a partir de les 8 del vespre, l’església de Santa Maria in Trastevere romandrà oberta per l’Adoració Eucarística i les Confessions. L’endemà, des de les 5 de la tarda, a l’església de Sant Esperit a Sassia, es posarà el punt final a la Jornada amb la celebració d’acció de gràcies a partir de les primeres vespres del IV Diumenge de Quaresma, que seran presidides per Rino Fisichella, president del Pontifici Consell per a la Promoció de la Nova Evangelització.
Audiència del Papa al president del Líban
D’altra banda, Francesc ha rebut aquest dijous en audiència Michel Aoun, president de la República del Líban, que després s’ha trobat amb el cardenal Pietro Parolin, secretari d’Estat, acompanyat per Paul Gallagher, secretari per a les Relacions amb els Estats. Durant l’entrevista, l’atenció s’ha centrat en les bones relacions bilaterals entre la Santa Seu i el Líban, a partirdel paper històric i institucional de l’Església en la vida del país.
Després, el Papa i el president libanès han compartit la seva satisfacció pel compromís de les diferents forces polítiques per posar fi al buit de poder presidencial, tot manifestant el desig que en futur sigui cada vegada més profitosa la col•laboració entre els membres de les diverses comunitats ètniques i religioses de cara al bé comú i al desenvolupament de la nació. També han fet referència a Síria, amb especial atenció per als esforços internacionals per aconseguir una solució política al conflicte. També el pontífex ha expressat la seva estima per l’acollida que el Líban presta als nombrosos refugiats sirians.
El perill de passar “del pecat a la corrupció”
I en l’homilia de la Missa matinal a la Casa de Santa Marta, Francesc ha fet avui una crida a “estar atents a no prendre el camí que del pecat porta a la corrupció”. Inspirant-se en l’Evangeli del dia -de Sant Lluc- en què el Senyor relata la paràbola del ric i el pobre Llàtzer, el Sant Pare ha subratllat que també avui hem d’estar atents per no tancar-nos en nosaltres mateixos, ignorant els pobres i els sense llar de les nostres ciutats. El pontífex s’ha referit a “la fecunditat de l’home que confia en el Senyor”, i a “l’esterilitat de l’home que confia en ell mateix, com també en el poder ia les riqueses, per recordar que aquest camí és perillós, relliscós, i per assegurar que el qui viu en les riqueses no veu el pobre, i el pecat es torna corrupció”.
El Sant Pare ha alertat davant l’actitud d’un “home que confia en ell mateix, en el seu cor”, perquè és una malaltia que costa molt de superar. En aquesta línia, el bisbe de Roma ha refermat la necessitat que ens adonem, quan anem pel camí “relliscós del pecat a la corrupció”, que hem de pregar perquè Déu ens mogui l’interior de cadascú de nosaltres. També ha recordat, partint del Salm 1, que “l’home que confia en l’home i es recolza en la carn, és a dir, en les coses que ell pot gestionar, en la vanitat, en l’orgull i en les riqueses”, actituds que provoquen “l’allunyament del Senyor “.
Es pot escoltar AQUÍ l’edició de Diari del Papa corresponent a aquest dijous 16 de març.