Juanjo Fernández Sola és professor, escriptor i conferenciant. És el creador de DIBUPA (DIvulgació educativa amb diBUixos i PAraules que ajuden) i autor dels llibres La pregària de la porta, Contes del mestre aZENyat per a educadors i 7 super poders de la felicitat, tots editats per Claret. Acaba de publicar un nou volum, La vida en parella pot ser una meravella, també sota el segell editorial de Claret.

Quin és el propòsit principal del llibre?

Fer propers a tothom els secrets mil·lenaris per a una relació sana i feliç. Paciència, confiança, amabilitat, alegria, humilitat, generositat, passió… són alguns d’aquests secrets que intento desenvolupar en el llibre, amb reflexions, experiències, anècdotes i dibuixos inspiradors. En definitiva, el que m’agradaria és que les parelles descobrissin que hi ha moltes situacions quotidianes que poden fer malbé la relació quan, en realitat, no són tan importants, i poden ser superades si apliquem aquests secrets, perquè la vida en parella… sigui una meravella!

Com s’estructura el volum?

El nucli del llibre segueix la divisió de 1Co 13, 4-7 en tretze apartats que fa el papa Francesc al capítol 4 de la seva exhortació apostòlica Amoris laetitia. Cada un dels apartats desenvolupa, amb diferents extensions, les diverses actituds i valors que ens poden ajudar en la relació de parella (i, de fet, algunes actituds també són molt útils per a les relacions en l’àmbit laboral… o d’una comunitat religiosa!). A més, també hi ha uns “Deures d’Amor”, uns exercicis que es poden completar en el mateix llibre per consolidar totes i cadascuna de les actituds.

Hi trobem molts dibuixos. Les il·lustracions ajuden a fer més entenedores les idees?

El que jo faig és Visual Thinking, pensament visual, imatges que intenten ser molt expressives… i que són molt senzilles (aprofito per dir que tothom pot fer-les, si sap fer un punt, una línia, un quadrat, un triangle, un cercle i un gargot). En tot el llibre són importants, però en l’apartat “Deures d’Amor” encara més, perquè cada imatge és alhora una pauta-pista per fer l’exercici (un iceberg, un diamant, un avió de paper, una copa…). Perquè això és el Visual Thinking: Idees que generen dibuixos, dibuixos que generen idees.

Per què representes la parella amb dos cors?

No és per casualitat que hagi representat la parella amb dos cors. No he dibuixat homes i dones perquè crec que no soc ningú per limitar les parelles i encara menys per limitar l’amor. Sant Pau no ho fa, així que jo, encara menys! Per tant, els cors poden ser homes i dones, joves i grans, i de totes les races i condicions.

L’àgora de l’Església a Catalunya només és possible si hi ets tu. Fes-te de la comunitat "Catalunya Cristiana"!