L’Administració Provisional de Tigre ha declarat l’emergència per fam. “La fam és una assassina silenciosa, però mortal. El Govern etíop ha fet el treball per silenciar les armes, però ara han d’abordar la catàstrofe humanitària que s’apropa i que està matant la població de Tigre”, expliquen les autoritats.

Els menors, les dones embarassades, els lactants i la gent gran són els segments en situació de més vulnerabilitat.

La fam també està afectant l’educació. Algunes escoles, que van tancar durant la pandèmia i van ser saquejades durant el conflicte, van reobrir les portes l’abril de l’any passat després de tres anys i mig tancades.

110 escoles continuen ocupades per desplaçats interns i 552 més són inaccessibles perquè estan ocupades per forces amhares i eritrees

Els professors fa 17 mesos que no reben el salari. Només el 40% dels estudiants han tornat a l’escola i l’Oficina d’Educació de Tigre ha establert que el cost per alimentar els estudiants afectats per la fam al nord del país durant els propers sis mesos suposa gairebé sis milions d’euros.

Els missioners salesians, que durant el conflicte han estat al costat de la població ajudant-la amb els recursos disponibles, mantenen el repartiment de menjar a gairebé 20.000 persones cada dia a Mekelle, Adigrat, Adwa i Shire.

“La nostra intenció”, expliquen, “és continuar amb totes les activitats i construir una escola secundària a la comarca i una escola no formal a Adigrat per contribuir a l’educació dels nens i joves de la zona”.

Des de Missions Salesianes l’any passat van donar suport amb gairebé 100.000 euros per a l’alimentació, material escolar i l’obertura de la formació professional.

Enguany finançaran un projecte de suport a mil desplaçats perquè tornin a casa seva i s’oferirà suport psicològic a la població.

L’àgora de l’Església a Catalunya només és possible si hi ets tu. Fes-te de la comunitat "Catalunya Cristiana"!