Francesc i El Vídeo del Papa demanen suport per als països que acullen refugiats

Si hi ha una causa social que està sent discutida en els mitjans i en l’opinió pública aquesta és la dels refugiats. La Xarxa Mundial de Pregària del Papa, aquest mes al costat del Jesuit Refugee Service, ha llançat l’onzena edició d’El Vídeo del Papa, que demana en aquesta oportunitat per l’emigració forçada i el destí dels refugiats.
Core Values, la iniciativa que respon al repte del Papa Francesc sobre la transmissió de valors, és el marc oficial per a aquest llançament. L’esdeveniment està organitzat per l’associació La Tela Digitale i patrocinat per la Secretaria per a la Comunicació de la Santa Seu i la Universitat Pontifícia Lateranense.
El missatge del Papa en la seva petició de pregària d’aquest mes està enfocat certament a col·laborar amb els refugiats, però especialment a solidaritzar-se amb els països que estan compromesos amb la causa. Perquè siguin recolzats i puguin afrontar les dificultats que produeix l’emigració forçada. Aquesta intenció, segons la Xarxa Mundial de Pregària del Papa, és fonamental per a la construcció de ponts i de la cultura de la trobada que demana el Papa.
D’aquesta manera, Francesc busca mobilitzar les persones per passar d’una actitud passiva a un actitud activa. “Reconèixer el problema és una part important, però no suficient. Si ens quedem només amb això, no estem aportant una solució ni acabant d’involucrar-nos en el tema. Com el Papa ens demana, ‘hem de passar de la indiferència i de la por a l’acceptació de l’altre. Perquè aquest altre podria ser qualsevol de nosaltres'”va comentar el P. Frédéric Fornos, SJ, director internacional de la Xarxa Mundial de Pregària del Papa i la seva branca de joves, el Moviment Eucarístic Juvenil (MEJ),
Segons un informe de l’ACNUR, l’Agència de l’ONU per als Refugiats, el desplaçament forçat global ha augmentat el 2015 a 65,3 milions de persones a conseqüència de la persecució, els conflictes, la violència generalitzada o les violacions de drets humans. D’aquest informe es desprèn a més que:
· 21,3 milions d’ells són refugiats.
· Els principals països que acullen refugiats han estat Turquia (2,5 milions); Pakistan (1,6 milions); Líban (1,1 Milions); Rep. Islàmica d’Iran (979.400); Etiòpia (736.100); Jordània (664.100), seguides per Kenya, Uganda, Rep. Democràtica del Congo i el Txad.
· Aquests números reflecteixen una mitjana de 24 persones desplaçades de les seves llars per cada minut de cada dia.
· Les regions en desenvolupament acullen el 86% dels refugiats del món.
· Líban acull al major nombre de refugiats en relació amb la seva població nacional (183 per cada 1.000 habitants). Jordània (87) i Nauru (50).
· Amb 441.900 sol·licituds d’asil, Alemanya va ser el major receptor del món de noves sol·licituds individuals, seguida d’Estats Units (172.700), Suècia (156.400) i la Federació Russa (152.500).

L’àgora de l’Església a Catalunya només és possible si hi ets tu. Fes-te de la comunitat "Catalunya Cristiana"!