El Papa ha assegurat aquest dimecres que, “en Jesús, trobem salvació total”. En l’última audiència dins el cicle sobre la pregària cristiana, novament al pati de Sant Damas del Vaticà, Francesc ha animat els creients a “tenir el valor i l’esperança de sentir la presència de Crist en nosaltres” i a treballar perquè “la nostra vida sigui per donar glòria a Déu”. Després de diversos mesos de reflexió sobre aquests temes d’interioritat, el pontífex ha recordat que “la pregària és una de les característiques més evidents de la vida de Jesús, que se submergeix en ella, durant la seva missió, perquè el diàleg amb el Pare és el nucli incandescent de tota la seva existència”. Igualment ha comentat que “els evangelis testimonien com la pregària de Jesús es va fer encara més intensa i freqüent en l’hora de la seva passió i mort”, alhora que ha assegurat que aquests moments culminants “constitueixen el nucli central de la predicació cristiana, el kerygma”. El bisbe de Roma ha destacat que “les últimes hores viscudes per Jesús a Jerusalem són el cor de l’evangeli, no només perquè els evangelistes reserven a aquesta narració un espai més gran, sinó també perquè l’esdeveniment de la mort i la resurrecció dona llum sobre tota la resta de la història de Jesús”.
En un altre moment, el Papa ha explicat que Jesús no va ser “un filantrop” que es va fer càrrec dels patiments i de les malalties humanes, sinó que “va ser i és molt més”. Ha recordat que, “en ell, no hi ha només bondat, sinó alguna cosa més, que és la salvació, però no pas episòdica, com la que em salva d’una malaltia o d’un moment de desencís, sinó la salvació total”. Francesc ha repassat diverses escenes en què Jesús resa: “Són les hores decisives de la passió i de la mort, en què veiem una pregària intensa, única i que es converteix en el model de la nostra”, ha dit. En aquesta línia, ha afegit que Jesús “parla de forma dramàtica, a l’hort de Getsemaní, assaltat per una angoixa mortal, com també prega a la creu, embolicat en tenebres pel silenci de Déu”. El pontífex, en relació amb aquests moments, ha subrattlat que aquesta “és la pregària més valenta perquè, a la creu, Jesús és el intercessor absolut, ja que resa pels altres, per tothom, i pels qui el condemnen, sense que ningú, excepte un pobre malfactor, es posi del seu costat”. El Sant Pare ha conclòs que el Senyor recorre “a les paraules dels salms, mitjançant les quals camina amb els pobres del món, especialment amb els oblidats per tothom, ja que va sentir l’abandó i va resar”.
El bisbe de Roma ha assegurat també que, a la creu, “es compleix el do del Pare, que ofereix l’amor i fa que es completi la nostra salvació”. Al final de la reflexió, el Papa ha afirmat que, “fins i tot en el més dolorós dels nostres sofriments, no estem mai sols” perquè “la pregària de Jesús ens acompanya amb l’objectiu que la seva paraula ens ajudi a avançar”. Francesc ha animat tothom finalment a “recordar la gràcia que nosaltres no solament preguem, sinó que hem estat, d’alguna manera, destinataris de la pregària”, amb la qual “ja som acollits en el diàleg de Jesús amb el Pare i en la comunió de l’Esperit Sant”. A més, ha destacat la importància de “no oblidar que Jesús prega per un mateix, per cadascú, fins i tot en els pitjors moments”. I com a conclusió, el Sant Pare ha fet una crida general a “tenir coratge i esperança per sentir fortament la pregària de Jesús i seguir endavant, perquè la nostra vida sigui un donar glòria a Déu sabent que ell resa per mi” i per tothom.