“Aquesta nit ha mort l’avi, Jordi Bonet (97) a casa, amb l’àvia Mariona al costat i envoltat de família. Ha estat un home bo i generós, un actiu de país, un entusiasta de l’arquitectura, la cultura, l’escoltisme, l’esquí, i un patriota que ha portat Catalunya i Gaudí arreu del món”

Així notificava la seva neta, Mireia, la mort del seu avi, Jordi Bonet, l’arquitecte que en lliurar les claus de la Sagrada Família al papa Benet XVI, va culminar un projecte personal, d’Església i de país.

Nascut a Barcelona, el 1925, per a Jordi Bonet, com a bon excursionista, la seva vida ha estat una recerca constant de fer el cim. Ha estat així fent muntanya, però també en les altres passions de la seva vida, com la mateixa Sagrada Família, a la qual va dedicar 27 anys com a arquitecte en cap i coordinador de les obres.

En una entrevista que vam fer-li el desembre del 2018, ens explicava que la proposta li va arribar com una autèntica sorpresa, i que no va poder dir que no. La raó no era altra que el seu pare, Lluís Bonet i Garí, el primer arquitecte de la nissaga dels Bonet, deixeble de Josep Puig i Cadafalch i del mateix Antoni Gaudí, i un dels continuadors de les obres del temple expiatori fins al 1980. “Era una responsabilitat molt gran, però si deia que no hauria disgustat el pare. Per això m’hi vaig acabar embolicant.”

Jordi Bonet amb la seva esposa, Mariona Agustí. Foto: Agustí Codinach

I s’hi va embolicar de valent. Com a qualsevol arquitecte compromès en una obra, i més si parlem d’una que fa tants anys que s’està construint, el movia sobretot les ganes de culminar la feina. “Com a arquitecte, no et fa cap gràcia que un projecte es quedi a mig fer.” I així va ser com el 7 de novembre de l’any 2010 un Jordi Bonet pletòric, i amb emoció continguda, va entregar les claus de la basílica de la Sagra Família al papa Benet XVI. “No puc més que donar gràcies a Déu per haver participat en un projecte que no és gaire corrent al món. He fet el que m’ha tocat.”

L’enterrament de Jordi Bonet és dimecres 22, a les 11 h, amb una missa funeral de cos present a la parròquia de Sant Gregori Taumaturg de Barcelona, al districte de Sarrià-Sant Gervasi, de la qual era feligrès.

L’àgora de l’Església a Catalunya només és possible si hi ets tu. Fes-te de la comunitat "Catalunya Cristiana"!