El 8 de febrer tindrà lloc la I Jornada internacional de Pregària i Reflexió contra el tràfic de persones. En aquesta data se celebra la festa de santa Josefina Bakhita, esclava sudanesa que un cop alliberada es va fer monja canosiana i va ser declarada santa l’any 2000.
El lema de la jornada, organitzada pel Pontifici Consell per a la Pastoral dels Emigrants i Itinerants, el Pontifici Consell Justícia i Pau i la Unió Internacional Femenina i Masculina de Superiors Generals (UISG i USG), és “Encén una llum contra el tràfic”.
El cardenal Peter Kodwo Appiah Turkson, president del Pontifici Consell Justícia i Pau, ha dit, en la presentació d’aquesta jornada, que avui dia “milions de persones, nens, dones i homes de totes les edats són privats de llibertat i obligats a viure en condicions similars a l’esclavatge. Per a aquells que clamen, generalment en silenci per l’alliberament, santa Josefina Bakhita és un testimoni exemplar de l’esperança. Tots, tant les víctimes com els seus defensors, hauríem d’inspirar-nos en la seva vida i confiar els nostres esforços a la seva intercessió”.
El purpurat ha recordat que el Papa ens convida a reconèixer que ens trobem davant d’un fenomen global i que per eliminar-lo cal una mobilització “comparable a la del mateix fenomen”.
El cardenal Turkson ha explicat que aquesta jornada és una mobilització de la consciència i de la pregària a escala global: “La nostra consciència ha d’ampliar-se i estendre’s al més profund d’aquest mal. De la consciència a la pregària, de la pregària a la solidaritat, i de la solidaritat a l’acció concreta, fins que l’esclavatge i el tràfic desapareguin”.
Per a aquesta primera jornada de pregària i reflexió, les diòcesis, parròquies, associacions, famílies i tothom és convidat a tenir present aquest fenomen i organitzar vetlles de pregària, que culminaran amb la participació de l’Àngelus a la plaça de Sant Pere el 8 de febrer.