Nairobi (Kènia) acull la III Trobada Internacional sobre el Dret a l’Alimentació que organitza Mans Unides amb els socis locals amb els qui treballa a diferents països africans.
L’objectiu és identificar els reptes a Àfrica per garantir el dret a l’alimentació i facilitar i promoure l’aprenentatge mutu a partir de les estratègies i actuacions dels socis locals i de Mans Unides.
Una altra fita és treballar per estrènyer els lligams de col·laboració i treball conjunt en l’àmbit dels projectes de desenvolupament integral, l’educació per al desenvolupament, la comunicació i la incidència política en el dret a l’alimentació.
Les dades de la FAO indiquen que Àfrica és el continent amb més subalimentació, cosa que afecta gairebé el 21% de la població. Dit d’una altra manera, afecta 256 milions de persones.
Els efectes del canvi climàtic afecten la producció d’alguns conreus en les regions tropicals i temperades. Si no es duen a terme accions de resiliència climàtica, la situació empitjorarà a mesura que les temperatures augmentin i siguin més extremes.
La trobada tindrà molt present la producció i comercialització d’aliments, canvi climàtic i accés a l’aigua, i el paper de la societat civil per avançar en el dret a l’alimentació.
La cimera comptarà amb 15 representants d’organitzacions de vuit països africans: Etiòpia, Uganda, Malawi, Moçambic, Zàmbia, Zimbabue, el Camerun i Sierra Leone, i també una representant de la Xarxa Africana per al Dret a l’Alimentació.
Les institucions presents han desenvolupat 24 projectes en col·laboració amb Mans Unides des del 2010, la majoria sobre seguretat alimentària, tècniques agrícoles i medioambientals, i d’accés a l’aigua.
Aquesta trobada que organitza Mans Unides forma part de l’estratègia de treball de l’ONG en la seva lluita contra la fam.