Indulgència plenària per als malalts de coronavirus

Davant l’emergència del Covid-19, l’Església ofereix la possibilitat d’obtenir la indulgència plenària als fidels que pateixen coronavirus, així com als treballadors de la salut, els familiars i tots aquells que, fins i tot a través de la pregària, en tenen cura.
Així ho estableix un decret de la Penitencieria Apostòlica que explica que, per obtenir la indulgència, els malalts, els qui estan en quarantena, així com els treballadors sanitaris i els familiars que s’exposin al risc de contagi per ajudar els afectats pel Covid-19 podran resar el Credo, el Parenostre i una pregària a la Mare de Déu.
Igualment, per obtenir les indulgències, altres persones podran triar entre diferents opcions: visitar el Santíssim o l’adoració eucarística o llegir les Sagrades Escriptures durant almenys mitja hora, o resar el Rosari, el Via Crucis o la Coroneta de la Divina Misericòrdia, demanar a Déu la fi de la pandèmia, l’alleujament dels malalts i la salvació eterna per a aquells que Déu ha cridat al seu costat.
La indulgència plenària també la poden obtenir els fidels a punt de morir que no poden rebre el sagrament de la Unció dels malalts i el viàtic.
Una nota que acompanya el decret de la Penitencieria apostòlica afirma que per “la gravetat de les circumstàncies actuals” i “especialment als llocs més afectats pel contagi de la pandèmia i fins que no acabi aquest fenomen” hi ha la possibilitat d’impartir l’”absolució col•lectiva”, és a dir, a diversos fidels junts, “sense confessió individual prèvia”.
Sobre l’absolució col•lectiva, explica la Penitencieria, el sacerdot “està obligat a avisar el bisbe diocesà, en la mesura del possible, o, si no pot, a informar-lo tan aviat com li sigui possible”.
La nota també demana que s’avaluï “la necessitat i conveniència de crear, quan sigui necessari, d’acord amb les autoritats sanitàries, grups de ‘capellans extraordinaris d’hospitals’, també amb caràcter voluntari i en compliment de les normes de protecció contra el contagi, per garantir l’assistència espiritual necessària als malalts i moribunds”.
On els fidels individuals es troben “amb la impossibilitat dolorosa de rebre l’absolució sacramental”, l’escrit recorda que “la contrició perfecta, procedent de l’amor de Déu estimat sobre totes les coses, expressada per una sincera petició de perdó i acompanyada pel propòsit ferm de recórrer quan sigui possible a la confessió sacramental, obté el perdó dels pecats, fins i tot mortals”.
Podeu llegir el decret AQUÍ

L’àgora de l’Església a Catalunya només és possible si hi ets tu. Fes-te de la comunitat "Catalunya Cristiana"!