Aquest divendres, 26 d’abril, la catedral de Girona acollirà la vuitena edició de la Consueta de Sant Jordi, obra de teatre litúrgic d’autor anònim que representa la llegenda de sant Jordi tal com s’explica a la consueta medieval de la catedral de Mallorca (segle XVI). La presència del drac dels Diables de l’Onyar i el sant Jordi a cavall són alguns dels elements més rellevants de l’espectacle, i juntament amb la posada en escena, l’acompanyament musical i la mateixa arquitectura catedralícia apropen l’espectador a l’ambient teatral d’aquell moment.

Les funcions obertes al públic general seran a les 18.30 i a les 20.30. Les places són limitades i gratuïtes, i cal adquirir-les a través de la pàgina web www.catedraldegirona.cat (a l’apartat d’agenda). Així mateix, i com s’ha anat fent en els darrers anys, un dia abans, el dijous 25 d’abril, es fa una sessió de l’obra adreçada a les escoles i al públic de la tercera edat (15.15).

Sota la direcció de Guillem Fernàndez-Valls, la producció va a càrrec del Capítol de la Catedral de Girona, i l’adaptació i dramatúrgia són obra de Josep Romeu Figueras. Enguany, com a l’edició anterior, l’activitat s’enriqueix amb unes conferències, en aquest cas referides a l’heràldica: Origen dels esmalts de l’escut de Catalunya i Introducció a l’heràldica descobrint l’extens conjunt de la seu gironina, a càrrec de Pere Francesc Puigderrajols i Jarque, diplomat en heràldica i gran coneixedor del conjunt heràldic de Girona. Aquesta sessió té lloc també dijous 25 d’abril, a las 19.00, a la mateixa catedral.

L’esdeveniment és organitzat pel Capítol de la Catedral de Girona, amb el suport de la Generalitat de Catalunya i la Diputació de Girona, i la col·laboració del bisbat de Girona, l’Ajuntament de Girona i la catedral de Barcelona.

L’àgora de l’Església a Catalunya només és possible si hi ets tu. Fes-te de la comunitat "Catalunya Cristiana"!