El president de la Diputació de Lleida, Joan Reñé, s’ha compromès a ajudar econòmicament el Projecte dels Habitatges Socials del Seminari (PHSS) per a famílies desnonades i en risc d’exclusió. Ho farà l’any vinent si encara falten diners per finalitzar les obres.
Reñé ha pres aquest compromís davant el bisbe de Lleida, Mons. Joan Piris, en el decurs de la visita que ha realitzat el 23 de juliol a les obres de l’edifici del carrer Maragall de Lleida, on s’estan rehabilitant els habitatges.
Abans d’aquest anunci, el bisbe Joan ha agraït al president Reñé el fet que fos ell i la Diputació els primers a fer la generosa aportació de 150.000 euros per començar el projecte, sense haver-los-hi demanat res. “Gràcies al gest de la Diputació vam tenir alè suficient que ens va donar forces per poder començar aquesta iniciativa”, ha declarat el bisbe Joan, el qual va voler convidar el president provincial a conèixer com aquella inversió estava donant fruits.
Joan Reñé ha quedat impressionat del ritme de les obres i ha sigut llavors quan ha recordat que una de les prioritats de la institució que presideix, a banda del món local, és el servei a les persones i, “en un moment de dificultats econòmiques i socials com els que s’està produint, hem de donar el màxim suport possible als segments més necessitats de la població. Ja sigui de forma directa o indirecta, com és el cas d’aquest projecte de rehabilitació de l’antic Seminari”.
En aquest sentit, el president Reñé ha anunciat que, si de cara a l’any vinent encara falten diners per acabar el projecte, la Diputació faria una aportació econòmica a compte dels pressupostos del 2015.
Reñé, ha estat acompanyat del bisbe Joan, el delegat diocesà d’Acció Caritativa i Social, Carles Sanmartín, i diferents tècnics i voluntaris del PHSS, ha conegut de primera mà la complexitat del projecte, que va més enllà de la faceta constructiva. Mn. Sanmartín li ha explicat com totes les famílies, que acabin gaudint d’algun dels 19 habitatges previstos, tindran un assessorament i acompanyament psicològic, laboral i pedagògic, per tal de reinserir-los a la societat. “L’objectiu del projecte és reconstruir famílies, no només reconstruir pisos, com podria semblar inicialment”.
Reñé ha quedat sorprès gratament del fet que més de 80 persones, de diferent condició social i creences religioses diverses, estiguin col·laborant plegats d’una forma totalment altruista per una causa comú tan noble.