Es limitarà pròpiament a allò que es la jornada final, com es va fer a Assís. Primer hi ha la pregària de totes les religions per separat i, després, una cerimònia final a la Plaça del Capitoli, que és un espai molt significatiu, perquè justament allà és on es va signar el Tractat de Roma, el primer de l’actual Unió Europea. També és significatiu que, tot i ser un format reduït, hi siguin presents els líders més importants de totes les religions mundials.
Quins líders religiosos, autoritats i altres dirigents han confirmat la seva presència?
Jo penso que és un missatge molt clar, que està expressat en el lema de la trobada d’enguany, una frase que reprèn les paraules del Sant Pare en el cor de l’epidèmia. Ningú no se salva sol. I en aquest sentit, justament, les religions tenen la gran responsabilitat de globalitzar la fraternitat. En un temps en què hem vist globalitzats el mercat, la informació i l’economia, les religions tenen la responsabilitat de globalitzar la fraternitat, de cercar una espiritualitat universal. En aquest sentit, cal dialogar, refer lligams, sanejar conflictes i signar la pau en aquest moment tan complex.
Què pot aportar al món, en el difícil moment actual de pandèmia i de moltes problemàtiques i crisis de valors, tant la Trobada Mundial per la Pau com l’encíclica del Papa ‘Fratelli tutti’ en la seva dimensió interreligiosa?