L’Església demana pregària i reflexió contra el tràfic de persones

Amb el lema Junts contra el tràfic, el 8 de febrer se celebra la Jornada Mundial de Pregària i Reflexió contra el tràfic de persones. Aquesta jornada la va establir el papa Francesc el 2015 i recorda la memòria litúrgica de santa Josefina Bakhita, la religiosa sudanesa que va patir l’esclavitud.
La jornada la promou el Comitè per a la Jornada Mundial de Pregària i Reflexió contra el tràfic, coordinat per Talitha Kum. Hi col·labora la Secció Migrants i Refugiats del nou Dicasteri per al Servei del Desenvolupament Humà Integral, amb l’objectiu d’implicar tota la societat en aquest drama mundial.
Amb motiu de la jornada, Mons. Juan Carlos Elizalde, bisbe responsable de la la secció de Tràfic de la Comissió Episcopal de Migracions (Conferència Episcopal Espanyola), ha fet un missatge on anima “aquesta lluita en xarxa contra el mal, que també treballa en xarxa”.
El prelat assegura que tot el que fem al voltant d’aquest jornada “serà poc perquè no caiguem en la indiferència, perquè obrim els ulls i puguem mirar les misèries i les ferides de tants germans i germanes privats de dignitat i llibertat, i escoltar el crit d’ajuda”.
Per facilitar les activitats a les diòcesis, la secció de Tràfic ha editat una revista on ofereix materials per a les vigílies de pregària i les celebracions, testimonis, experiències i recursos.

Des d’aquesta secció es treballa per visibilitzar i sensibilitzar sobre la situació d’abús i explotació de persones. Per això, des del març del 2019 es promou a les diòcesis l’exposició itinerant de fotografies Punt i Seguim. La vida pot més.

La mostra recull el treball de Fernando Mármol Hueso i té tres línies argumentals: el drama de les persones que han patit el tràfic, la indiferència i l’esperança d’una vida lliure de l’explotació.

L’àgora de l’Església a Catalunya només és possible si hi ets tu. Fes-te de la comunitat "Catalunya Cristiana"!