Aquest dijous 20 de juny el papa Francesc ha rebut en audiència una delegació de la Federació Luterana Mundial, a la qual ha parlat d’esperança.

Segons Francesc, la trobada ha estat un “important gest de fraternitat” i ha subratllat els nombrosos signes d’esperança que es perfilen el 2025. El primer, l’Any Sant amb el lema “Pelegrins de l’esperança”; el segon, el 1.700 aniversari del primer Concili de Nicea celebrat a instàncies de l’emperador Constantí i que va definir la divinitat de Crist.

PAPA FRANCESC

“Jesucrist és el cor de l’ecumenisme. Ell és la misericòrdia divina encarnada i la nostra missió ecumènica és donar-ne testimoni”

El Papa també ha parlat de la Declaració conjunta sobre la doctrina de la justificació, signada el 1999 a Ausburg, i ha esmentat un punt de valor ecumènic fort: “Luterans i catòlics han formulat com a objectiu comú confessar en cada cosa Crist, l’únic en qui posar tota la confiança, perquè és l’únic mitjancer pel qual Déu en l’Esperit Sant fa donació d’ell mateix i vessa els seus dons que ho renoven tot.”

Aquest document, ha recordat el Pontífex, celebrarà un aniversari important l’any vinent, el vint-i-cinquè, i això, “és un altre signe d’esperança en la nostra història de reconciliació”.

Francesc ha convidat a pregar “amb confiança com a pelegrins de l’esperança”, i ha destacat que “el nostre origen espiritual comú és un sol baptisme per al perdó dels pecats”.

PAPA FRANCESC

“Que el Déu de l’esperança sigui amb nosaltres i continuï acompanyant amb la seva benedicció el nostre diàleg de veritat i caritat”

En aquest camí, ha afegit, és bonic recordar les paraules del bisbe teòleg ortodox Ioannis Zizioulas, metropolita major de Pèrgam, que va contribuir a la redacció de l’encíclica Laudato Si’ i que va morir el 2023.

Francesc l’ha anomenat “pioner de l’ecumenisme” i ha citat algunes paraules seves: “Hem de caminar plegats, caminar junts, pregar junts i fer la caritat junts.”

Al final de l’audiència, el Papa ha convidat els presents a resar junts el Parenostre, cadascú en la seva pròpia llengua.

L’àgora de l’Església a Catalunya només és possible si hi ets tu. Fes-te de la comunitat "Catalunya Cristiana"!