El Sant Pare ha dedicat aquest dimecres, al Pati de Sant Damas del Vaticà, la penúltima audiència general a la pregària
PAPA FRANCESC 
Francesc: "Que la nostra pregària no ens allunyi de la realitat"
A l'audiència general, el Papa diu que perseverar en el diàleg amb Déu ha de ser com "el foc que crema en nosaltres sense parar"
@IgnasiMiranda 09/06/2021

El Papa ha expressat aquest dimecres el seu desig "que la pregària sigui el pentagrama en la melodia de la nostra vida". En la seva penúltima audiència general sobre la pregària, al Pati de Sant Damas del Vaticà, Francesc ha assegurat que la perseverança en la pregària ha de ser com "el foc sagrat que crema en nosaltres sense parar". En aquesta línia, ha recordat que se celebra aquest divendres la Solemnitat del Sagrat Cor de Jesús. El pontífex ha invitat els creients a demanar al Senyor "que faci els nostres cors semblants al seu". Ha assegurat igualment que la crida a parlar amb Déu de manera insistent és un manament que ens ve de la Sagrada Escriptura. Després de comentar que necessitem la pregària com l'aire, ha reivindicat l'actitud de repetir, des del cor, una invocació breu que consisteix a repetir, al ritme de la respiració i durant tota la jornada, aquesta invocació: "Senyor Jesucrist, Fill de Déu, tingueu misericòrdia de mi, que soc pecador". El Sant Pare ha proposat que el diàleg amb Déu "sigui el centre de l'existència cristiana".

En un altre moment, el bisbe de Roma ha demanat "que la nostra pregària no ens allunyi de la realitat". Ha reconegut que "viure aquests principis no és fàcil", alhora que ha aclarit que "estem cridats a integrar-los en la nostra vida mantenint l'equilibri entre treball i pregària i, per tant, intentant que la feina no ens absorbeixi fins al punt de no trobar temps per pregar i, d'altra banda, amb atenció per evitar un espiritualisme que ens allunyi del contacte amb la realitat". En definitiva, el Papa ha conclòs que "la circularitat entre fe, vida i pregària manté encès en nosaltres el foc de l'amor". I novament sobre la festa d'aquest divendres, el Sagrat Cor de Jesús, Francesc ha fet una crida als creients perquè "demanin al Senyor que els nostres cors siguin humils, compassius i perseverants en l'amor, en la pregària i en les bones obres".

  El Rosari   Cant de la Salve
  Laudes   Vespres
  Completes   Missa Catedral
  Missa Montserrat
Urgell Solsona Vic Lleida Tortosa Tarragona San Feliu de Llobregat Terrassa Barcelona Girona
  INTRANET