RÀDIO ESTEL 
“L’odi és aquella passió humana que no sabem gestionar”
El filòsof i teòleg Francesc Torralba assegura que aquesta actitud i sentiment “generalment neix d’una ferida o d’una humiliació”
 08/07/2021


De què parlem quan parlem de l’odi? Forma part de la condició humana? Davant la intolerància, s’ha de respondre amb intolerància? Segons el Diccionari de la Llengua Catalana de l’Institut d’Estudis Catalans, l’odi és el sentiment profund de malvolença envers algú o repugnància profunda per alguna cosa. Però per anar més enllà del seu significat més filològic, aquest matí en el programa ‘A Primera Hora’ de Ràdio Estel, hem parlat amb el filòsof i teòleg Francesc Torralba. El també professor de la Universitat Ramon Llull ha assegurat que “no odiem gratuïtament, sinó que aquesta actitud neix d'una ferida o d'una humiliació”. 

Existeixen diferents odis. No és el mateix odiar alguna cosa popularment acceptada i normalitzada que odiar la persona, la institució o algún fet que vagi precisament contra una causa defensora de drets i llibertats. “L’odi és una passió que forma part de la condició humana i que habitualment no sabem gestionar”, ha explicat Torralba. Sobre la posició que hem de tenir davant l’odi, el filòsof ha assegurat, entre altres idees, que “la raó degudament entrenada ens ha de portar a una societat civilitzada”. En un altre moment de l’entrevista, Francesc Torralba ha afirmat que “les paraules no són neutres”, i que “la finalitat del qui odia és aniquilar l'altre”.

  El Rosari   Cant de la Salve
  Laudes   Vespres
  Completes   Missa Catedral
  Missa Montserrat
Urgell Solsona Vic Lleida Tortosa Tarragona San Feliu de Llobregat Terrassa Barcelona Girona
  INTRANET