El Sant Pare s'ha mostrat molt content i agraït aquest diumenge des del balcó de l'hospital Gemelli de Roma
PAPA FRANCESC 
El Papa destaca "la importància d'una sanitat accessible a tothom"
Durant la pregària de l'Àngelus des del balcó de la planta hospitalària on està ingressat, Francesc demana "proximitat a tots els malalts"
@IgnasiMiranda 11/07/2021

El Papa ha expressat aquest diumenge el seu desig "que tots els malalts rebin la unció de la proximitat". Durant la pregària de l'Àngelus, qe ha presidit des d'un balcó de la desena planta de l'Hospital Policlínic Agostino Gemelli de Roma, Francesc ha subratllat la importància precisament del sagrament de la unció dels malalts. També ha assegurant que qualsevol de nosaltres pot donar aquesta unció a algú "amb una visita o una trucada telefònica a aquesta persona malalta". El pontífex, que ha sortit al costat d'alguns nens que es troben també ingressats, ha donat les gràcies a tothom. "He sentit molt la vostra proximitat i el suport de les vostres pregàries", ha dit.

Després, en un comentari sobre l'evangeli del dia, el Sant Pare ha explicat que l'evangelista Marc parla de la manera en què els deixebles de Jesús, enviats per ell, ungien amb oli molts malalts i els guarien. El bisbe de Roma ha comentat que "aquest oli ens fa pensar en el sagrament que dona consol a l'esperit i al cos, alhora que és com una carícia que fa que ens sentim millor, ja que anima i calma el dolor". En un altre moment, el Papa ha destacat que ha experimentat, "aquests dies d'hospitalització, la importància que té un bon servei sanitari, accessible a tothom, com el que existeix a Itàlia i en altres països". En aquesta línia, ha conclòs que "no hem de perdre aquest bé tan preciós, sinó que hem de mantenir-lo amb l'esforç i la contribució de tothom". Igualment ha expressat el seu afecte als metges i a tot el personal sanitari de l'hospital, com també d'altres centres sanitaris, i ha demanat pregària per tots els malalts, "perquè no es deixi ningú sol". A més, Francesc ha reconegut que es pregunta "per què pateixen els nens" i que això "toca el cor".

Al final de la pregària mariana, d'altra banda, el pontífex ha recordat la situació d'Haití, davant la qual ha fet una crida perquè el país "abandoni les armes i opti per la convivència fraterna". També s'ha adreçat als benedictins i a les benedictines de tot el món, principalment d'Europa, de la qual Sant Benet és patró. El Sant Pare ha demanat, coincidint amb la festa d'aquest sant, que el continent "estigui unit en els seus valors fundacionals".

  El Rosari   Cant de la Salve
  Laudes   Vespres
  Completes   Missa Catedral
  Missa Montserrat
Urgell Solsona Vic Lleida Tortosa Tarragona San Feliu de Llobregat Terrassa Barcelona Girona
  INTRANET