Nou Directori de Catequesi: "L'evangeli sempre és actual"

S’ha presentat aquest dijous, a l’aula Pau VI del Vaticà, el Nou Directori de Catequesi, elaborat pel Pontifici Consell per a la Promoció de la Nova Evangelització a partir de la idea que “l’Evangeli sempre és actual”. En la presentació d’aquest document, han participat Rino Fisichella, president del dicasteri, el secretari Octavio Ruiz Arenas i el delegat de Catequesi, Franz-Peter Tebartz-van Elst. Fisichella ha destacat que la publicació d’un Directori per a la Catequesi representa un esdeveniment feliç per a la vida de l’Església, ja que pot marcar una provocació positiva i alhora permet experimentar la dinàmica del moviment catequètic, que sempre ha tingut una presència significativa en la vida de la comunitat cristiana. Ha afegit que, després de molt de temps i esforç, i després d’una àmplia consulta internacional, aquest escrit és un document de la Santa Seu que ara es confia a tota l’Església. També ha explicat que es dirigeix en primer lloc als bisbes, perquè són “els primers catequistes entre el poble de Déu” i també “els primers responsables de la transmissió de la fe”.
Aquest nou Directori “fa seva la centralitat del kerygma que s’expressa en sentit trinitari com a compromís de tota l’Església”. I s’articula tocant diversos temes que remeten a l’objectiu de fons. “Una primera dimensió és la mistagògia que es presenta a través de dos elements complementaris entre entre ells: en primer lloc, una renovada valorització dels signes litúrgics de la iniciació cristiana; i a més, la progressiva maduració del procés formatiu en què està implicada tota la comunitat”, ha dit Rino Fisichella. Una altra novetat del Directori és el vincle entre l’evangelització i el catecumenat en les seves diverses accepcions. D’aquí sorgeix la urgència de “portar a terme una conversió pastoral per alliberar la catequesi de certs llaços que li impedeixen ser eficaç”. El motiu de la publicació d’aquest directori ha estat, en definitiva, “el procés d’inculturació que caracteritza en particular a la catequesi i que, sobretot ara, demana una atenció molt particular”.

Donació del pontífex a Gaza (Palestina)

El Papa, d’altra banda ha donat 2.500 proves de Covid-19 al Ministeri de Salut de Gaza, a Palestina, a través de la Congregació per a les Esglésies Orientals. El lliurament dels kits ha estat coordinada per la Delegació Apostòlica, pel Patriarcat Llatí de Jerusalem i Càritas Jerusalem, i va tenir lloc ara fa uns 8 dies, segons ha informat el mateix Patriarcat. Els kits van ser lliurats per Càritas Jerusalem i Gabriel Romanelli, rector llatí de la Sagrada Família a Gaza. La donació forma part de les iniciatives promogudes pel Fons d’Emergència, impulsat per Francesc, per ajudar els països més afectats per la propagació del Covid-19. Entre ells, Síria va rebre 10 ventiladors, mentre que tres més van ser donats a l’Hospital de Sant Josep a Jerusalem. A més, els equips de prova Covid-19 van ser enviats a l’Hospital de la Sagrada Família, a Betlem.

La donació del Papa forma part de les nombroses “carícies” amb què Francesc es fa present i proper: fons que són oxigen per a les zones en dificultat, i després respiradors, subministraments mèdics, farmacioles que viatgen arreu del món, des de l’Equador a Romania, des de Brasil a Espanya, a Nàpols i Lecce, al sud d’Itàlia, tot combinat amb trucades telefòniques que arriben a bisbes, comunitats, metges, infermeres que experimenten sofriments i dificultats, tant a les sales dels hospitals com en les cúries o associacions de voluntaris en primera línia. Per a tothom, hi ha una paraula o un gest i molta gratitud.
Es pot escoltar AQUÍ (minut 21’30”) l’última edició de DIARI DEL PAPA

L’àgora de l’Església a Catalunya només és possible si hi ets tu. Fes-te de la comunitat "Catalunya Cristiana"!