Noves troballes visigòtiques a la basílica dels sants Just i Pastor

La tercera fase de les excavacions a la basílica barcelonina dels sants Just i Pastor ha tret a la llum noves restes arqueològiques. En aquesta ocasió s’han descobert un absis i una cripta funerària d’època visigoda, concretament del segle VI, troballes que s’afegeixen a les dels darrers anys, coma ara un baptisteri del mateix període.

Segons els arqueòlegs, per les característiques que presenta aquesta cripta hauria pogut contenir la tomba d’un personalitat preeminent de la comunitat cristiana d’aquell temps, molt probablement un bisbe. L’existència d’una fenestella confessionis, una finestreta per la qual els fidels podien veure l’interior de la cripta i pregar, podria ser una prova del caràcter funerari i devocional d’aquest espai.

Aquests nous elements confirmen que la basílica a inicis de l’edat mitjana hauria estat un temple cristià d’importància, segurament la catedral catòlica i segona seu episcopal de Barcelona, perquè l’arriana estaria situada sota la catedral actual. Això converteix Barcelona en l’únic lloc, després de la ciutat italiana de Ravenna, que conserva una doble seu episcopal.




L’àgora de l’Església a Catalunya només és possible si hi ets tu. Fes-te de la comunitat "Catalunya Cristiana"!