L’Hospital de Campanya Parròquia de Santa Anna ha acollit la presentació del nou llibre del capellà i teòleg Xavier Morlans: De zero a Déu en 55 dies. Exercicis pràctics per a cercadors de sentit (Albada).
Un llibre que neix durant els 55 dies del confinament estricte pel Covid. “Cada dia al matí enviava per WhatsApp un exercici espiritual pràctic per als voluntaris de l’Hospital de Campanya de Santa Anna, però també per a amics i coneguts. Eren primer uns paràgrafs de motivació sobre la importància de connectar amb el cor, l’òrgan interior, i després uns exercicis pràctics per propiciar-ho. Tot plegat requeria 15 minuts diaris de dedicació”, explica Morlans.
En la presentació del llibre, Morlans ha estat molt ben acomboiat pel públic assistent, per la gran comunitat de Santa Anna i per la participació i intervencions de Josep Maria Rambla, jesuïta i autor del pròleg del llibre; Goretti Pomé, artista i poeta; Gemma Téllez, infermera i cofundadora d’InnerHumanHub, i Gabriel Jaraba, periodista, investigador i escriptor. El pare Rambla ha destacat tres punts del llibre: és un llibre pràctic, interpel·lador i molt personal.
De zero a Déu en 55 dies és un itinerari que va des de la percepció d’un mateix, la pròpia interioritat, passant per l’obertura als altres, fins a la dimensió espiritual i, d’aquesta, a Déu. “L’itinerari ens permet descobrir que no és una cosa infantil pensar que hi ha un Déu personal que ens estima”, exposa Morlans. “Són com la versió de butxaca dels exercicis espirituals de sant Ignasi, que s’adrecen a l’home del carrer. Els deu últims exercicis són explícitament per obrir-se a Jesucrist, com a mediador de la relació amb Déu, i acaben amb una pregària d’entrega que està inspirada en la renovació de les promeses del baptisme que fem a la Vetlla Pasqual.”
“L’itinerari ens permet descobrir que no és una cosa infantil pensar que hi ha un Déu personal que ens estima”
En una època d’auge de la meditació, el llibre de Morlans s’adreça tant a creients com a no creients, però en qualsevol cas sempre deixa oberta la porta per arribar a Déu i a Jesús: “La proposta cristiana és d’una relació interpersonal entre nosaltres i el Tu, al qual ens volem adreçar o la veu del qual volem escoltar. Aquesta interpersonalitat és fonamental a l’hora de distingir les religions monoteistes de la resta de religions o del panteisme, que sosté que Déu, l’univers i nosaltres som el mateix. A partir de la relació amb el Tu, la proposta cristiana ens condueix a la comunitat i a la preocupació i el compromís pels germans”.