«Catalunya Cristiana», amb l’Evangeli al punt de mira

Catalunya Cristiana és un setmanari d’informació i de cultura religiosa fundat el 1979. Té un tiratge de 3.000 exemplars i actualment és l’únic setmanari catòlic que es publica a Catalunya, amb difusió a l’àmbit espanyol i internacional, a través dels missioners. A l’hemeroteca del web poden consultar-se de forma lliure i gratuïta tots els números publicats des de l’inici (excepte el darrer any, que és de pagament).

El setmanari es pot rebre per subscripció a domicili i adquirir al web propi, a les parròquies de les diòcesis, a la Llibreria Claret i a través d’iQuiosc.

Incorpora suplements específics (com el de la inauguració i benedicció de la torre de la Mare de Déu de la Sagrada Família).

Catalunya Cristiana té presència activa a les xarxes socials Facebook, Twitter, Instagram i YouTube.


Història

Catalunya Cristiana va néixer per iniciativa de Mons. Joan Jarque i Mn. Francesc Malgosa, dos sacerdots molt actius que tenien l’objectiu de fer una publicació sobre l’actualitat religiosa a Catalunya centrada, principalment, en l’Església catòlica. Des del primer moment va tenir una doble edició en català i en castellà. Un dels impulsors del setmanari va ser el bisbe Joan Carrera, que hi va escriure la columna Ara mateix fins que va morir.

El 21 de gener de 2018 el setmanari va arribar al número 2.000 i el mes d’abril va incorporar un canvi de disseny. En l’avinentesa del 2.000, El papa Francesc va adreçar a tot l’equip un missatge personal en el que deia: «Els demano que segueixin treballant amb esperit de comunió eclesial i la il·lusió de contribuir cada vegada més a la difusió de l’alegria de l’evangeli, única missió de l’Església.»


Històric de directors:

· Mons. Joan Jarque (1979 – 1993)

· Mn. Manuel Valls Serra (1993 – 1998)

· Núria Oriol Palarea (1998 – 1999)

· Mn. R. Octavi Sánchez (1999 – 2008)

· Mn. Jaume Aymar i Ragolta (2008 – 2021)

· Mn. Miquel Ramón Fuentes (2021 – en el càrrec)


Equip de «Catalunya Cristiana»

Direcció – Mn. Miquel Ramón Fuentes (Barcelona, 1976) és bioquímic (UB, 1999) i doctor en Filosofia per la Pontifícia Universitat Gregoriana de Roma (2009). Actualment és professor de la Facultat de Filosofia de Catalunya (URL), rector de la parròquia de Sant Raimon de Penyafort, canonge de la Catedral de Barcelona i secretari general de l’Ateneu Universitari Sant Pacià.

Direcció: Mn. Miquel Ramón Fuentes

Cap de Redacció – Carme Munté

Redactors/es: Eduard Brufau, Miquel Àngel Codina, Macià Grau, Rosa Maria Jané, Joan Andreu Parra, Rosa Peraire.

Lingüista: Montserrat Pibernat.

Arxiu i fotografia: Agustí Codinach.

Edició i compaginació: Macià Grau.

Administració: Isabel Giralt i Dídac Campos.

Comercial: Eduard Masllorens

Publicitat: Carme Planàs