Uns 2.000 joves de Barcelona, convocats pel cardenal Joan Josep Omella a la Sagrada Família, han donat inici a la Quaresma pregant per la pau a Terra Santa. I ho han fet amb la presència destacada del patriarca llatí de Jerusalem, el cardenal Pierbattista Pizzaballa.
En l’homilia, Pizzaballa ha posat en relleu la importància del llenguatge com a constructor de pensament i d’idees: “Després de la guerra haurem de trobar-nos i reunir-nos tots plegats per abordar aquesta crisi, però per fer-ho haurem de trobar paraules que no parlin de violència sinó d’entesa. No hem de fer-ho únicament perquè sigui necessari sinó perquè ens estimem.”
“No tot està perdut a Terra Santa”, ha remarcat el cardenal Pizzaballa, “hem entès que no estem preparats per a solucions temporals. I al final d’aquesta situació tan terrible, volem solucions permanents, que abordin els problemes de soca-rel, tant pel que fa a l’aspecte polític com al religiós.”
CARDENAL PIZZABALLA
“Al final d’aquesta situació tan terrible, volem solucions permanents, que abordin els problemes de soca-rel, tant pel que fa a l’aspecte polític com al religiós”
Ha estat durant la celebració d’una nova edició de Sent la Creu, organitzada pel Secretariat diocesà de Pastoral amb Joves, que va començar el 2017 amb la creu de Lampedusa. Posteriorment, s’ha resat pels germans de Mossul (2018), Cambodja (2019), Bangassou (2020), Veneçuela (2021), Filipines (2022) i Ucraïna (2023).
La celebració ha començat amb una vetlla per la pau davant d’una gran creu blanca amb la paraula pau en llatí, català, castellà i anglès. Una pregària protagonitzada per un àrab, l’Elías, i una jueva, la Hannah, i que ha estat introduïda pel testimoni del periodista Pedro Javier Armengou, que ha estat fins ara corresponsal de Catalunya Cristiana a Jerusalem. Amb la seva dona, la Carlota, i el seu fill, el Simón, han viscut en primera persona la por i l’angoixa per la guerra, i han hagut de deixar a Terra Santa “llar, projectes i moltes persones que estimem”.
“He vist com l’odi i la por transformen el cor i com n’és, de fàcil, destruir, mentre que construir és una tasca dura i feixuga, però enmig de la foscor sempre hi ha gent disposada a donar la vida per la pau. Són aquestes les persones que ens mostren el camí a seguir”, ha manifestat el periodista durant una vetlla per la pau acompanyada pels cants de diverses corals i la música de Meraki. “Sempre ens toca triar el camí de la pau, posicionar-nos amb el qui pateix, treballar per la reconciliació i el perdó, i demanar a Déu més que mai que concedeixi la pau, l’amor i la llibertat a tots els habitants de Terra Santa.”
PJ ARMENGOU
“Enmig de la foscor sempre hi ha gent disposada a donar la vida per la pau. Són aquestes les persones que ens mostren el camí a seguir”
La col·lecta de la missa de diumenge 18 de febrer, tant la de la Sagrada Família com de totes les que es faran a l’arxidiòcesi de Barcelona, va anar destinada a les necessitats dels germans de Terra Santa.
Per col·laborar-hi, es pot fer una aportació econòmica a través de Bizum, amb el número 02799, o bé amb una transferència bancària: https://acesse.dev/e8TNr.