“Si hi ha un rebrot

L’advocat Toni Picó, membre de l’equip de Relacions amb les Corts de la CEOE, ha explicat aquest dijous que “l’acord per allargar els ERTOS posa de relleu que és molt important el diàleg social, perquè implica sindicats, patronals i govern espanyol”. En una entrevista al programa El Mirador de l’actualitat de Ràdio Estel, ha comentat que “aquests tipus d’acords són forts i importants i, sobretot, donen seguretat en matèria laboral”. Després de recordar que “l’anterior finalitzava el 30 de juny, cosa que en feia necessari un altre, per l’emergència sanitària i també per la situació econòmica”, Picó ha dit que ara “s’ha acordat allargar aquest regim especial de l’estat d’alarma, amb algunes modificacions”.

Com a valoració general, el jurista ha destacat que “és una bona noticia per l’acord entre patronals, no només amb la CEOE, sinó també CEPYME (patronal de la petita i mitjana empresa), la part sindical, amb els dos grans com són Comissions Obreres i la UGT, i el govern espanyol, que és qui ha de legislar”. Amb aquest pacte, s’amplia el termini fins al 30 de setembre, i s’adeqüen els ajuts que s’estan donant, per no incrementar l’atur i mantenir vives totes les empreses que sigui possible, d’acord amb la realitat. “Hi ha empreses que no han pogut obrir encara i, per tant, tenen el seu personal en ERTO, com també es donen altres tipus de situacions”, ha explicat. Toni Picó ha assegurat, a més, que “és important fer una transició d’ERTOs per causa de força major, fins a arribar a altres tipus, com ara les de causes organitzatives, tècniques o de producció”.

En un altre moment, Picó ha aclarit que, “si tinguéssim un rebrot, hauran de tornar els ERTOs per causa de força major, cosa que és una molt bona previsió en cas que sigui important”. Ha recordat que, “a Europa, veiem que està passant i que cal tenir en compte que es pugui donar”. Pel que fa a la recuperació econòmica, el lletrat de la CEOE ha subratllat que “hi ha sectors que continuaran en una situació molt complicada, com l’hostaleria, el turisme o les línies aèries, i això té unes conseqüències”. En qualsevol cas, ha recordat que “aquesta crisi econòmica ens invita a repensar moltes coses, perquè tenim una economia més preparada”. També ha firmat que “cal repensar temes com ara el consens i el diàleg social, la visió a mig i llarg termini o la reorganització econòmica”.
Finalment, Toni Picó ha reivindicat “que es faci una aposta per la industria, perquè la igualtat social mitjançant la formació és molt important”. Igualment s’ha mostrat esperançat davant la possibilitat que, “de la mateixa manera que els agents socials fan un esforç per arribar a acords, s’arribi un cert consens general, sobretot per generar feina”.

Es pot escoltar AQUÍ el programa El Mirador de l’actualitat d’aquest dijous 25 de juny.

L’àgora de l’Església a Catalunya només és possible si hi ets tu. Fes-te de la comunitat "Catalunya Cristiana"!