'Sóc l'esclava del Senyor': himne de la Jornada de la Joventut 2019

S’acaba de presentar l’himne per a la Jornada Mundial de la Joventut Panamà 2019. Els seus promotors el defineixen com un “cant de lloança” que fixa la mirada en la resposta de la Mare de Déu a l’anunci de portar al món el Messies, Jesús. Des del país centreamericà, l’organització de l’esdeveniment vol que aquesta cançó estengui l’entusiasme d’una preparació que ha de mostrar a tot el món el dinamisme alegre i esperançat de l’Església actual.
“Sóc l’esclava del Senyor, que es compleixin en mi les teves paraules”. Amb aquest versicle de l’Evangeli de Sant Lluc, conmença l’Himne Oficial de la 34a Jornada Mundial de la Joventut Panamà 2019, una cançó que s’acaba de presentar a la capital del país centreamericà. L’himne té ritmes característics de la cultura panamenya i fa referència al lema triat pel Papa per a la JMJ, que es farà a finals de gener del mateix 2019. En la presentació, l’arquebisbe de Panamà, José Domingo Ulloa Mendieta, ha explicat que “aquest himne expressa la missió a la qual estem cridats com a deixebles i missioners en aquests temps, a exemple de la Mare de Déu”, i també ha dit que, “entusiasma posar-lo ara a disposició dels joves del món, perquè es preparin alegres i disposats, mentre el canten, per deixar-se transformar per Déu”.
t
La peça serà cantada i escoltada arreu dels cinc continents. Els organitzadors de la JMJ la defineixen com “una lloança”. Ha estat escrita i composada per Abdiel Jiménez, catequista i salmista de la parròquia Crist Ressuscitat, a San Miguelito, autor de diverses peces litúrgiques, membre de diversos cors i amb formació a la Facultat de Ciències Religioses de la Universitat Catòlica Santa Maria la Antigua. Després d’una àmplia selecció entre les 56 candidatures, examinades per un jurat format per una dotzena de reconeguts professionals de la música panamenya, es van escollir les tres millors propostes, perquè després el Comitè Executiu de la Jornada Mundial de la Joventut, juntament amb el Dicasteri per als Laics, la Família i la Vida de la Santa Seu, en triés la guanyadora.
Recordem que la JMJ és una trobada de joves de tot el món amb el Papa, en un ambient festiu, religiós i cultural, que mostra el dinamisme de l’Església i dóna testimoni de l’actualitat del missatge del Jesús. Es realitza cada tres anys i l’última edició es va celebrar a Cracòvia l’any 2016. La de Panamà 2019 es farà del 22 al 27 de gener de 2019 a la capital del país. L’objectiu de la JMJ és afavorir la trobada personal amb Crist, que canvia la vida, així com promoure la pau, la unitat i la fraternitat dels pobles i les nacions del món, a través de la joventut com a ambaixadora.
Mor el cardenal Joachim Meisner, arquebisbe emèrit de Colònia
D’altra banda, el cardenal Joachim Meisner, que va ser arquebisbe titular de Colònia, a Alemanya, entre 1988 i 2014, ha mort aquest dimecres de matinada als 83 anys d’edat. Nascut el 1933 a la ciutat de Wroclaw, actualment de sobirania polonesa, es va ordenar sacerdot el 1962, i va ser primer arquebisbe de Berlin, entre 1980 i 1988. Va ser creat cardenal el 1983. El Papa Francesc va acceptar la seva renúncia el 28 de febrer de 2014, quan Meisner ja tenia 80 anys. El cardenal Joachim Meisner ha estat president delegat de la segona Assemblea Especial per a Europa del Sínode dels Bisbes, celebrada el 1999, i membre del Consell de Cardenals per a l’Estudi dels Problemes Organitzatius i Econòmics de la Santa Seu.
A l’abril de 2005, l’arquebisbe emèrit de Colònia, encara titular d’aquesta arxidiòcesi alemanya, va participar en el conclave que va elegir Benet XVI, i al març de 2013, a pocs mesos de complir 80 anys, també va ser present en el que va elegir Francesc. Amb aquesta pèrdua, el col•legi cardenalici es queda en 224 membres, 121 electors i 103 no electors.
Setmana plena d’activitats i sense audiència general del Papa
Des de dilluns passat i fins divendres de la setmana vinent, es fa a Roma, a la Facultat de Bioètica de l’Ateneu Regina Apostolorum, un Curs d’estiu internacional d’actualització en l’àmbit bioètic. Entre d’altres temes, es tracta el tema de “la medicalització de la sexualitat”, amb la finalitat d’oferir instruments adequats per a comprendre l’antropologia en aquest àmbit gràcies a la contribució de la filosofia, la psicologia i la teologia, alhora per estudiar les tècniques i la licitud de les diverses intervencions terapèutiques i de prevenció de la infertilitat i per analitzar els principis que poden inspirar l’educació en l’afectivitat i en la sexualitat de les generacions joves.
Aquest dimarts a la tarda, a la seu de la Pontifícia Acadèmia per a les Ciències, l’Hospital Pediàtric Bambino Gesù ha presentat, per segon any consecutiu, els resultats de la seva activitat sanitària i científica. Han participat en aquesta presentació el cardenal secretari d’Estat, Pietro Parolin, i la ministra italiana de Salut, Beatrice Lorenzin. També hi ha intervingut, entre d’altres, el canceller de l’Acadèmia Pontifícia, Marcelo Sánchez Sorondo.
També aquest dimarts a Roma, a la Pontifícia Universitat de la Santa Creu, s’ha celebrat un Congrés sota el títol “Oceans, Atenció d’una herència comuna”, organitzat pel Dicasteri per a la Promoció del Desenvolupament Humà Integral, en col•laboració amb les ambaixades de França, Mònaco i els Països Baixos davant la Santa Seu. Entre els relators es destaca la presència del cardenal Peter Turkson i l’arquebisbe Silvano Maria Tomasi, respectivament president i secretari del mateix Dicasteri.
Tot això passa dins una setmana en què no s’ha fet la tradicional Audiència General de dimecres presidida pel Papa Francesc, ja que queden suspeses durant tot el mes fins, concretament al proper 2 d’agost. I aquest mateix dimecres a la tarda a Roma, a la Ciutadella de la Caritat, s’ha presentat el volum titulat “Amatrice. Petites històries per tornar a començar“, d’Isabella Di Chio, periodista de la Radiotelevisió Italiana (RAI). A més, aquest dijous a la Cambra de Diputats italiana, a les 17.30 hores, es presentarà el llibre de Mario Toso titulat La no-violència, estil d’una nova política per a la pau. Finalment destaquem que dissabte es complirà el quart aniversari de la visita del Sant Pare a Lampedusa, una estada que va constituir el primer viatge del pontífex actual fora de la Ciutat del Vaticà. Diumenge el Papa resarà al migdia la pregària mariana de l’Àngelus amb els fidels i pelegrins que es donaran cita a la Plaça de Sant Pere. Aquest dia se celebrarà l’anual “Diumenge de la Mar“. A més, se celebrarà el 6è aniversari de la independència de la República del Sudan del Sud ,que correspon al 54è Estat africà.
Es pot escoltar AQUÍ l’edició de Diari del Papa corresponent a aquest dimecres 5 de juliol.

L’àgora de l’Església a Catalunya només és possible si hi ets tu. Fes-te de la comunitat "Catalunya Cristiana"!