Tallar carreteres no és una bona fórmula per defensar idees

Joan Capdevila, diputat d’ERC al Congrés i membre de la Junta de la Lliga Espiritual de la Mare de Déu de Montserrat, Toni Picó, exdiputat d’Unió i advocat, i Irene Pardo, presidenta de Noves Generacions del PP català, han analitzat aquest divendres, des del programa El Mirador de l’actualitat, la situació a Catalunya un any després de les eleccions del 21-D, a partir del moment polític i les possibilitats d’una sortida a través del diàleg. Picó ha destacat que “és positiu que el Consell de Ministres es reuneixi aquí i que prengui mesures sobre Catalunya, alhora que també està bé que els qui hagin volgut mostrar el seu desacord amb aquesta presència del govern espanyol ho hagin fet, sempre que sigui pacíficament”. D’altra banda, l’advocat ha comentat que “tallar carreteres no és una bona fórmula de defensar idees, que es poden expressar millor a través de manifestacions, perquè la gent que pateix això no es poden sumar a aquests projectes polítics“.
Per la seva banda, Irene Pardo ha dit que ha viscut aquest dia “amb molta tristesa, perquè els CDRs han començat des de bon matí a tallar carreteres i molts catalans s’han vist afectats per aquestes accions dels nois de Quim Torra”. En la mateixa línia, la dirigent del PP ha criticat “la imatge del president del govern de l’Estat, Pedro Sánchez, reunint-se al Palau de Pedralbes amb Quim Torra com si fos el president d’un altre estat”, i ha afegit que el cap de l’executiu espanyol “s’està baixant els pantalons davant els qui han volgut donar un cop a l’Estat“. Joan Capdevila ha condemnat “la violència d’alguns exaltats és totalment condemnable”, i ha apuntat que “hi moltes persones que estan nervioses, tant els qui no han pogut anar a treballar per les accions dels CDR com els qui estan indignats pels 9 independentistes empresonats injustament, que no poden veure els seus fills ni les seves famílies”.
Es pot escoltar AQUÍ el programa El Mirador de l’actualitat d’aquest divendres 21 de desembre.

La reunió del Consell de Ministres a Barcelona ha tingut interpretacions diverses, des de l’acusació de “provocació” fins a l’apel•lació al dret del govern espanyol a fer-la a qualsevol punt de l’Estat, passant per un intent de buscar ponts d’acostament entre Pedro Sánchez i Quim Torra, especialment després de la reunió que han tingut els dos presidents aquest dijous al vespre. El 21-D, en qualsevol cas, va estar marcat també les protestes al carrer i a les carreteres de Catalunya, amb l’impacte que han tingut sobre el desenvolupament normal de la jornada. Els intensos i convulsos esdeveniments polítics de l’últim any, amb la formació d’un govern in extremis presidit per Quim Torra i amb consellers lliures de causes judicials per l’1 d’octubre, han estat molt presents en el moment actual de crispació i conflicte, tant a les institucions com en diversos àmbits socials.

L’àgora de l’Església a Catalunya només és possible si hi ets tu. Fes-te de la comunitat "Catalunya Cristiana"!