L’expert en educació familiar Aureli Villar va parlar a la sala d’actes de Santa Maria de Montalegre de Barcelona, al Raval de Barcelona, sobre la transmissió de la fe en la vida de cada dia davant d’una societat, segons ell, frívola i egocèntrica.
Aureli Villar va destacar que el cristià, a més de viure amb coherència, ha d’estar convençut que el missatge que vol transmetre no és bo sinó «molt bo» i que cal aprofitar una situació quotidiana per donar un testimoni de fe. Per exemple, dir a un veí que es pregarà per ell davant d’una certa situació o explicar a un amic o company de feina que s’ha anat a missa.
Villar va subratllar també que la transmissió de la fe en fills o nets té diferents fases. En els infants fins a 7 o 8 anys, cal transmetre hàbits i, a partir d’aquesta edat, venen uns anys molt importants en els quals cal transmetre missatges de fe com la pluja fina, abundants però suaus.
A més, segons Villar, cal saber escoltar, ser empàtic i si algú presenta una objecció cal saber-lo rebatre amb humilitat i fermesa. Per exemple, si algú diu que científicament no es pot demostrar que Déu existeixi, es pot rebatre amb el fet que molts científics i premis nobel arriben a la conclusió que hi ha d’haver un Creador capaç d’haver creat coses tan precises.
A més, l’expert en família Aureli Villar, va fer èmfasi en la importància de fer atractiu el missatge. No es pot parlar entre cometes amb «txecoslovac» dient per exemple «la Missa és el centre de la vida cristiana» sinó més aviat comentar que amb la Missa es pot donar gràcies a Déu per tantes coses bones, es pot fer lloança, demanar perdó o demanar per les necessitats del món.
En acabar, va voler recordar l’essencial de posar sobre la taula el valor del do de la castedat mostrant la bellesa de poder oferir a Déu una cosa que costa.
La xerrada, presentada pel president de la plataforma per la família Catalunya-ONU Daniel Arasa, va ser l’última del cicle d’aquest any.