Des de 1994, cada 3 anys, l’Església celebra una Trobada Mundial de Famílies. Aquest any se celebra a Roma, entre el 22 i 26 de juny. Aquesta vegada tindrà una modalitat “multicèntrica”, és a dir, celebrada a cada diòcesi amb els seus pastors amb connexió amb Roma. Representarà, doncs, una veritable oportunitat per viure un esdeveniment mundial en el qual podran participar totes les famílies que desitgin sentir-se part de la comunitat eclesial. Serà un esdeveniment global amb el rostre particular de cada comunitat.

“El Sant Pare va voler mostrar tota aquesta proximitat de Déu a les famílies amb l’exhortació apostòlica Amoris Laetitia, fruit de dos sínodes sobre la família, i ha volgut dedicar tot un any a la seva difusió pastoral. Per això, aquest Any no podria acabar de millor manera que amb aquesta Trobada de famílies”, manifesten Xavier Padilla i Dolors Parellada, responsables del Secretariat diocesà de pastoral familiar de l’arquebisbat de Barcelona.

El Congrés Teològic-Pastoral familiar que tindrà lloc a Roma permetrà aterrar els continguts de l’exhortació en el context sinodal amb propostes i testimonis pastorals. I els propis actes de celebració diocesana són, en si mateixos, una resposta de les famílies, que des de les parròquies i els moviments, assumeixen la corresponsabilitat missionera en el camí sinodal impulsat pel Sant Pare.

En el cas de Barcelona, cal destacar la missa presidida pel bisbe Javier Vilanova i vetlla de pregària, el 22 de juny al Seminari Conciliar de Barcelona. El seguiment del congrés pastoral familiar online des de Roma, del 23 al 25 de juny, des de la parròquia Verge de la Pau. La jornada familiar amb jocs, tallers i sorpreses, el 25 de juny, al Col·legi Pare Manyanet Les Cortes, i la missa de cloenda presidida pel bisbe Sergi Gordo i connexió amb l’Àngelus del Sant Pare, el 26 de juny, a la basílica de Santa Maria del Mar.

Amb aquesta avinentesa, Catalunya Cristiana, de la mà del Secretariat de Pastoral Familiar de l’arquebisbat de Barcelona, publiquem aquesta setmana un suplement especial.

Convidem a participar en els actes de celebració d’aquesta trobada per viure la joia de l’amor familiar així entès i participar de la Trobada de Roma amb el Papa Francesc”, manifesten Xavier Padilla i Dolors Parellada. “A l’Àngelus de cloenda rebrem el seu mandat per convertir-nos en protagonistes de l’evangelització, al servei de la vida i de la pau, en comunió amb els sacerdots i tot estat de vida. Aprofitem aquesta oportunitat de viure una experiència de participació, comunió i missió per a les famílies”.