A principis dels anys seixanta, un grup de capellans de Barcelona emprenien com a missioners el camí de la solidaritat amb el Camerun. Era un primer contacte amb comunitats locals amb les quals encara avui treballen projectes de cooperació des de Catalunya. Ho fan des de l’organització Agermanament sense Fronteres. Mossèn Ramon Bufí, des de la seva parròquia de Roda de Ter, és part d’aquest vincle d’ajuda avui. Explica que en tots aquests anys, amb la implicació de veïns i ajuntaments de molts pobles catalans, s’han pogut crear en aquell Estat de Centreàfrica una vuitantena de cooperatives, moltes d’elles de dones, i s’han fet pous per abastir d’aigua una seixantena de pobles.
“A Roda i a la comarca d’Osona ara hi ha un grup de dotze persones que, amb el suport de la majoria de municipis, treballen la sensibilització de la gent per ajudar a desenvolupar projectes al Camerun”, declara Bufí. “Si creem empreses a l’Àfrica, la seva gent no es veurà obligada a venir”, argumenta.
“El capellà ha de ser una persona del poble i és, a partir d’això, que tens autoritat per parlardel transcendent. Dedicar-te a la gent és el que et porta a gaudir”, diu aquest prevere diocesà molt vinculat al Camerun.