El 5 d’agost un autocar amb infants, adolescents i joves provinents de diverses zones de Catalunya ha sortit del carrer Numància de Barcelona en direcció a l’alberg La Conreria (Tiana), al Maresme, per tal de passar-hi una setmana de diversió, coneixences i contacte amb la natura.

És la primera de les 40 activitats becades que la Fundació Pere Tarrés posa en marxa durant el mes d’agost, adreçades a infants de famílies amb dificultats socials.  En total, uns 1.800 infants i adolescents de famílies en situació de risc viuran aquesta experiència acompanyats per més de 150 monitors i monitores.

Les activitats de lleure són essencials per al desenvolupament de competències i per al reforç emocional dels infants i joves, i són especialment recomanables en contextos vulnerables. Però a més, a l’agost, aquesta necessitat s’incrementa perquè els recursos socials que normalment acompanyen molts d’aquests infants deixen de funcionar i moltes famílies en situació vulnerable tenen importants problemes de conciliació familiar.

Foto: Fundació Pere Tarrés

La campanya “Cap infant sense colònies” engloba les activitats que els centres socioeducatius de la xarxa de la Fundació promouen al juliol, els infants becats en activitats d’estiu dels centres d’esplai del Moviment de Centres d’Esplai Cristians Catalans i aquests casals i colònies organitzats expressament per cobrir les necessitats educatives i de conciliació que sorgeixen el mes d’agost. El programa de beques es finança gràcies a les donacions d’empreses, administracions, ciutadans a títol particular i aportacions pròpies de la Fundació.

ALANA HURTADO

“Viure aquestes activitats becades és essencial perquè no facin un ús excessiu de pantalles al seu domicili, puguin menjar saludablement”

A més d’acollir els infants, adolescents i joves a La Conreria, l’entitat ho fa a l’alberg Montsec Mur (Guàrdia de Noguera), a la demarcació de Lleida, a la casa de colònies Casal Esperança (Ogassa), a la demarcació de Girona, i a les cases Santa Maria del Roure (Cantonigròs) i La Ruca (Avinyó), totes dues a la demarcació de Barcelona.

Durant tot aquest estiu, la Fundació Pere Tarrés calcula que haurà becat al voltant de 6.500 infants i joves en situació de vulnerabilitat social, més que cap altre any abans. “Per a aquests infants, viure aquestes activitats becades és essencial perquè no facin un ús excessiu de pantalles al seu domicili, puguin menjar saludablement i el temps de joc sigui un vehicle per al seu desenvolupament competencial, emocional i humà”, afirma la coordinadora de campanyes socials de la Fundació Pere Tarrés, Alana Hurtado.

L’àgora de l’Església a Catalunya només és possible si hi ets tu. Fes-te de la comunitat "Catalunya Cristiana"!