L’organització cristiana Portes Obertes insta el Govern de l’índia perquè prengui mesures en relació amb la violència etnicoreligiosa creixent a l’estat de Manipur, que ha obligat 15.000 persones a fugir cap a camps de refugiats.
Des de fa dues setmanes els disturbis han causat almenys 54 morts, i han afectat principalment tribus minoritàries, com els kukis, que són de majoria cristiana.
Més de 100 esglésies i més de 300 edificis de cristians, incloent-hi habitatges i escoles bíbliques, han estat incendiades
La violència va començar el 3 de maig després d’una protesta pacífica de la tribu kiku motivada perquè el ministre principal de Manipur ha ordenat a les tribus minoritàries que abandonin els boscos, on han residit durant segles.
La situació s’ha vist agreujada pels senyals del govern que considera atorgar a la majoria hindú meitei l’estatus de “tribu registrada”. Aquest estatus s’havia donat a les minories tribals de la regió i fins ara ha contribuït a contrarestar l’equilibri de poder entre els metei i altres tribus.
Els manifestants van ser agredits per membres de la comunitat metei, davant la falta d’intervenció de la policia durant l’atac.
Per això, Portes Obertes fa una crida al govern indi perquè condemni públicament els actes de violència adreçats contra les comunitats cristianes.
Un dels col·laboradors de Portes Obertes a la regió, Vishnu Reddy, creu que l’hostilitat etnicoreligiosa ha estat atiada pel creixement del nacionalisme hindutva.
Portes Obertes està avaluant la situació per veure com ajudar els desplaçats. Com explica Reddy, “ara mateix, els cristians estan fugint de casa seva. Hi ha nens, dones, ancians. No tenen serveis bàsics i estan profundament traumatitzats”.