Venècia està cridada a ser un signe de bellesa a l’abast de tothom, començant pels últims, un signe de fraternitat i de cura de la nostra Casa Comuna”, ha dit el Papa aquest diumenge als prop de 10.500 fidels aplegats a la plaça de Sant Marc de la ciutat per a la celebració de la missa.

Durant el darrer acte de la seva estada a Venècia, Francesc ha presidit la missa tot recordant el tema de la visita: Romandre units en l’amor de Crist.

Només units a Crist, ha dit, podem portar els fruits de l’Evangeli a la realitat on vivim: “Fruits de justícia i pau, fruits de solidaritat i cura mútua; decisions curosament preses per preservar el nostre patrimoni ambiental i humà.”

PAPA FRANCESC

“Necessitem que les nostres comunitats, barris i ciutats cristianes esdevinguin llocs acollidors, inclusius i hospitalaris”

Comentant l’evangeli de Joan que presenta la imatge de Jesús com el cep i els creients com les sarments, ha demanat que no trenquem mai el vincle amb el Senyor.

Com ha assenyalat Francesc, la vinculació amb Jesús no pren la llibertat; al contrari, “ens obre a rebre la saba de l’amor de Déu, que multiplica la nostra alegria, ens cuida com un viticultor hàbil i fa brollar, fins i tot quan la terra de la nostra vida esdevé àrida”.

Parlant sobre la ciutat de Venècia, ciutat construïda sobre l’aigua, ha recordat que “sense la cura i salvaguarda d’aquest entorn natural, podria fins i tot deixar d’existir. De la mateixa manera, també la nostra vida és immersa per sempre en les fonts de l’amor de Déu”.

El Pontífex ha aprofundit sobre el tema de la seva visita i ha explicat que la unió amb Crist passa per “créixer en la relació amb Ell, conversar amb Ell, abraçar la seva Paraula i seguir-lo pel camí del Regne de Déu”.

Aquesta unió implica una crida a un creixement, compromís i acció continus, ha remarcat.

En el context de la bellesa única de Venècia, Francesc ha fet una crida urgent a l’acció. Ha remarcat els nombrosos reptes de la ciutat, des del canvi climàtic i la degradació ambiental fins a la fragmentació social i l’erosió cultural: “Venècia, que sempre ha estat un lloc de trobada i intercanvi cultural, està cridada a ser un signe de bellesa a l’abast de tothom, començant pels últims, un signe de fraternitat i de cura de la nostra Casa Comuna.”

L’àgora de l’Església a Catalunya només és possible si hi ets tu. Fes-te de la comunitat "Catalunya Cristiana"!